تفاوت عسل های خالص، خام، ارگانیک، فیلتر نشده

عسل خالص، عسل خام، عسل ارگانیک و عسل تصفیه شده چه تفاوت هایی باهم دارند؟

اکثر مردم عسل را بدلیل خواص شگفت انگیز آن مصرف می کنند. خواص و کیفیت عسل با نحوه تولید آن کاملا مرتبط است. هنگام انتخاب عسل به احتمال زیاد با اصطلاحاتی روبرو شده اید که از کلماتی مانند “خام” ، “خالص” ، “ارگانیک” و “فیلتر نشده” استفاده می کنند – اما ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که تفاوت دقیقاً چیست. در بسیاری از موارد، عسل می تواند بیش از یکی از این موارد باشد ، اما معنی هرکدام متفاوت است و دانستن این اصطلاحات به شما کمک می کند مناسب ترین عسل را انتخاب کنید. برای سهولت در درک انواع مختلف عسل ، تعاریف عمومی پذیرفته شده برای هر نوع عسل را توضیح می دهیم:

عسل خالص

عنوان “عسل خالص” به این معنی است که شما 100٪ عسل دریافت می کنید، بدون هیچ ماده دیگری (مانند شربت ذرت، که بعضاً برای کاهش هزینه ها به عسل صنعتی اضافه می شود). با این حال اصطلاح عسل “خالص” به تنهایی همیشه اطلاعات زیادی در مورد نوع یا نحوه تولید عسل به شما نمی گوید، بنابراین خوب است که به دنبال اطلاعات بیشتر باشید تا مطمئن شوید که هنگام خرید، عسلی که خریده اید عسلی با بیشترین کیفیت از لحاظ طبیعی بودن است.

عسل خام (حرارت ندیده)

تفاوت بین عسل خام و عسل خالص این است که عسل “خام” علاوه بر خالص بودن، تا حد پاستوریزاسیون گرم نشده است (بالاتر از 60 درجه سانتی گراد). فواید گرم نکردن عسل این است که آنزیم ها ، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در عسل حفظ می شوند و اینکه با خوردن عسل خام از مزایای کامل عسل بهره مند می شوید. عسل هایی که عمدتا در مراکز فروش و سوپرمارکت ها یافت می شوند برای اینکه کریستالیزه نشوند و رس نبندند اکثرا تا 60 سانتی گراد حرارت داده می شوند. بسیاری از زنبوردارانی که عسل خام تولید می کنند نیز می دانند که نحوه زنبورداری و نگهداری از عسل تاثیر زیادی بر عسلی که ما می خوریم دارد. اگر بین عسل خام و عسل معمولی یکی را برگزینید، عسل خام از نظر سلامتی ، طعم و برای زنبورهای عسل و محیط نیز انتخاب بهتری است.
عسل خام و عسل خالص (حرارت ندیده)
لیبل عسل خام و عسل خام بر روی بسته بندی عسل

عسل ارگانیک

عسل ارگانیک از شهد گیاهانی که در معرض هیچ گونه سموم کشاورزی نبوده اند و بصورت کاملا ارگانیک رشد کرده اند تولید شده است. عنوان عسل ارگانیک این اطمینان را می دهد که زنبوری که عسل را تولید کرده است با گلهایی که توسط سموم دفع آفات سمپاشی شده اند یا در نزدیکی سمپاشی قرار داشته اند ارتباطی نداشته است. البته زنبورهای عسل معمولاً تا فاصله 5 کیلومتری از کندو به دنبال گل می گردند ، به این معنی که تمام گلهای موجود در این شعاع 5 کیلومتری باید گواهی ارگانیک داشته باشند تا عسل واقعاً ارگانیک باشد. همانطور که انتظار می رود کنترل این امر دشوار است ، اما صدور گواهینامه ارگانیک روش خوبی است که می توانید مطمئن باشید زنبورستان برای اطمینان از ارگانیک بودن  تمام مراقبت ها و حساسیت های ممکن را انجام داده است.
 

عنوان عسل ارگانیک این اطمینان را می دهد که زنبوری که عسل را تولید کرده است با گلهایی با سموم دفع آفات سمپاشی شده اند یا در نزدیکی سمپاشی قرار داشته اند هیچ ارتباطی نداشته است.

لازم به یادآوری است که عسل با برچسب “ارگانیک” لزوماً خام یا حداقل دست کاری شده نیست ، مگر اینکه هر دو برچسب خام و ارگانیک بر روی عسل باشد یا اینکه فروشنده هر دو ادعا را برای عسل خودش داشته باشد. بیشتر عسل ارگانیک مجاز موجود در ایالات متحده به مقدار زیادی از برزیل یا سایر کشورهای خارجی وارد می شود و تحت پاستوریزاسیون و فیلتراسیون سنگین قرار می گیرد پس در هنگام خرید به این نکته توجه داشته باشید که عسلی که می خرید هم خام باشد و هم ارگانیک.

عسل فیلتر نشده

“فیلتر کردن” عسل به معنی پردازش عسل برای از بین بردن ذرات بسیار ریز ، غالباً به اندازه گرده گل است. فیلتر کردن عسل همان صافی کردن عسل نیست که معمولاً قبل از بسته بندی برای از بین بردن اجزای زنبور عسل و سایر بقایای بزرگ انجام می شود. با استفاده از فیلتراسیون ، عسل اغلب گرم می شود تا روان تر شود تا روند فیلتر کردن راحت تر شود، به این معنی که عسل دیگر خام نیست. عسل فیلتر نشده لزوماً خام نیست مگر اینکه این عنوان ذکر شده باشد و اینکه عسل فیلتر نشده نسبت به عسل فیلتر شده بیشتر به حالت اصلی خود یعنی زمانی که از کندو گرفته می شود نزدیک تر است. انتخاب عسل بدون فیلتر و خام ، یعنی اطمینان از حفظ بیشترین خواص.

دانستن این عناوین عسل برای چه؟

دانستن معنی این اصطلاحات به شما کمک می کند تا بهترین عسل را برای خود و با طبیعت سازگارترین عسل را انتخاب کنید. متأسفانه مقررات کمی در مورد برچسب زدن عسل با این عناوین وجود دارد، بنابراین اطمینان از کیفیت عسل تنها با این عناوین که توسط فروشنده ادعا می شود کاری دشوار است. برای اطمینان از اینکه دقیقاً همان چیزی را که می خواهید به دست می آورید، بهترین کار این است که به دنبال تولیدکنندگانی باشید که در روند تولید عسل خود کاملا شفاف هستند و یا از فروشندگانی خرید کنید که بصورت اختصاصی بر روی عسل کار میکنند و برند و اعتبار خود را از این راه بدست آورده اند. این حقیقت که تا چه اندازه به منبع تولید عسل که زنبوردار است نزدیک شوید به نسبت محصول بهتری دریافت می کنید حقیقتی انکار ناپذیر است، درحالی که زنبوردارانی هم هستند که کیفیت عسل پایینتری دارند.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *