از قدیم الایام عسل به دو شیوه دارویی و غذایی مصرف شده است. عسل سرشار از ترکیبات سودمند گیاهی است و فواید دارویی زیادی دارد. استفاده از عسل برای شیرین کردن در مقایسه شکر که فاقد ارزش غذایی است بشدت توصیه می شود.
1- عسل دارای چندین ماده مغذی ضروری

عسل چیست؟ عسل مایعی شیرین و غلیظ است که توسط زنبورها تهیه می شود. مراحل تولید عسل توسط زنبورعسل به این صورت است،در ابتدا زنبورعسل شیرینی و قندی که عمدتا از شهد شیرین گلهاست از طبیعت جمع آوری می کند سپس زمانی که زنبور در داخل کندو است بطور مرتب شهد را هضم می کند و دوباره آن را پس می دهد. محصول نهایی عسل است، عسلی که در شش گوشه های شانهای عسل انبار می شود تا بعدا توسط خود زنبورها آماده مصرف شود.
یک قاشق عسل (21 گرم) شامل 64 کالری انرژی است و حاوی 17 گرم قند گلوگز، فروکتوز،مالتوز و ساکاروز است. عسل تقریبا بدون فیبر، پروتئین و چربی است.
عسل شامل مقدار ناچیزی – کمتر از 1% – ویتامین و مواد معدنی است که برای تامین مایحتاج روزانه این مواد در بدن تنها توسط عسل باید مقدار زیادی عسل مصرف شود. همچنین عسل حاوی مواد زیست فعال گیاهی و آنتی اکسیدان است. عسل های تیره شامل درصد بیشتری از این مواد هستند.
2- عسل های با کیفیت سرشار از آنتی اکسیدان هستند
3- برای بیماران دیابتی کمترین ضرر را در مقایسه با شیرینی های دیگر دارد.
4- آنتی اکسیدان های موجود در عسل می تواند به کاهش فشار خون کمک کند
فشار خون یکی از عوامل حمله قلبی و در کل بیماری های قلب است که عسل می تواند به کاهش آن کمک کند. دلیل این خاصیت عسل به این خاطر است که در عسل آنتی اکسیدان هایی وجود دارد که با کاهش فشار خون در ارتباط است. مطالعات انجام شده بر روی انسانها و موشهای آزمایشگاهی نشان داده که مصرف عسل در کاهش فشار خون مؤثر است.
5- عسل به بهبود کلسترول کمک می کند
6- عسل می تواند باعث کاهش تری گلیسریدها شود
7- آنتی اکسیدان های موجود در عسل اثرات مفیدی بر سایر بیماری های قلبی دارد
8- عسل باعث بهبودی سوختگی و زخم می شود
9- عسل می تواند به قطع کردن صرفه کودکان کمک کند
10- با وجود اینکه خوشمزه است! کالری و قند زیادی دارد
منبع: www.healthline.com